EASA-nei til amerikanske sertifikater

EASA vil gjøre det ulovlig for flygere bosatt i Europa for å fly på amerikanske sertifikater i Europa, noe som særlig vil ramme innehavere av FAA Instrument Rating. Anslagsvis 10.000 europeiske piloter må konvertere til JAA eller EASA sertifikater.

IAOPA reagerer særlig sterkt på EASAs intensjoner, fordi den foreslåtte endringen ikke har noe med sikkerhet å gjøre. I løpet av de tiårene dagens system har vært i funksjon har det ikke vært noen sikkerhetsmessige problemer med tilsyn, instrumentflyging, vedlikehold eller andre forhold. Det som skjer, er at GA trukket inn i en handelsktig mellom europeisk og amerikansk flyindustri.

En europeisk pilot som får et sertifikat eller rettighet i USA vil bli pålagt å gjennomgå en validering innen to år for å konvertere til EASA-papirer. For eksempel foreslås det at alle sju eksamener for IR i tillegg til flytrening må gjennomføres for å få godkjent en konvertering, selv for piloter som har utvist trygg flyting i flere tiår på FAA IRS . Det skal fortsatt være lovlig å eie N-registrerte fly, men markedet for dette vil bli kraftig redusert.

I sitt svar på EASAs høring om gjennomføringen av dette Flight Crew Licensing-forslaget påpekte IAOPA at dersom en stat har utstedt et sertifikat i samsvar med ICAO standarder, bør andre stater akseptere det uten å legge til byrdefulle krav. IAOPAs visepresident Martin Robinson møter IAOPAs advokater i Brussel neste uke for å diskutere veien videre.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Ett svar til EASA-nei til amerikanske sertifikater

  1. Tilbaketråkk: EASA-forslag rammer 1816 norske piloter « AOPA Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s