EASA-forslag rammer 1816 norske piloter

Forslaget fra EASA om å gjøre det ulovlig for europeiske piloter å fly på amerikanske sertifikater i Europa, berører 1816 norske piloter.

Tall fra AOPA viser at det er over 150.000 piloter utenfor USA som har amerikanske sertifikater. Mer enn halvparten av disse (81.502) bor i Europa. Av disse er 2038 svenske, 965 danske og 1816 norske.

Selv om alle disse blir berørt av den foreslåtte regelendringen, er det anlagsvis 10.000 europeiske piloter som blir særlig rammet. Det er innehavere av FAA Instrument Rating som i hovedsak flyr sine egne N-registrerte fly i Europa. På grunn av de høye kravene for å få en europeisk instrument rating, er det mange som har valgt å tilpasse seg ved å ta utdanningen i USA og fly lovlig med et N-registrert fly.

EASA foreslår at en europeisk pilot som får en rettighet i USA vil bli pålagt å gjennomgå en validering innen to år for å konvertere til EASA-papirer. For eksempel foreslås det at alle sju eksamener for IR i tillegg til flytrening må gjennomføres for å få godkjent en konvertering.

I Europa er det bare Storbritania som har en forenklet IMC-rating, som IAOPA forøvrig nylig har gått inn for å anbefale flere land å etablere. Les mer om dette i GA Magazine. Samtidig er det satt igang et arbeid med å se på IFR-rettighenene på nytt, og legge til rette for enklere regler som gjelder hele Europa.  Den nye ratingen kalles EIR. Du kan lese mer om dette på denne bloggen om ikke så lenge.

AOPA arbeider både for utbredelse av IMC-ratingen, etablering av den nye EIR-ratingen og for å forhindre forslaget om å innskrenke mulighetene til å fly amerikanskregistrerte fly på amerikanske papirer for europeere i Europa.

PS! Dersom du fortsatt har amerikansk sertifikat på papir, må du nå bytte til plast før du kan fly lovlig. Les mer hos FAA.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s