Status CAMO (oppdatert)

LN-ACP - pressurized Centurion

Tiden er iferd med å renne ut hvis man fortsatt vil beholde flyet luftdyktig.  LT vil ikke fornye ARC etter utløpet av 2010. Det innebærer at flyeier må få en avtale med CAMO.

Pr. dags dato er det bare NLF som er godkjent CAMO for GA i Norge. Liste over godkjente vedlikeholdsprogram (AMP) finnes her. Prisen fra NLF er kr 5000 + 1000 kr pr 50 timer fløyet. I tillegg kommer en timepris på 600 kr for besiktning og gjennomgang av dokumentasjon.  Det skal også betales for medgått reisetid.

Behandlingstiden for fly som allerede har et ferdig vedlikeholdsprogram er nå ca. 3 mnd. For fly hvor det ikke finnes ferdig vedlikeholdsprogram (som skal godkjennes av LT), kan ikke oppgis.

En mulig løsning for flyeiere er å benytte CAMO i et av våre naboland, Sverige eller Danmark. Liste over svenske CAMO finnes her. Prislista CAMO 2010 fra Scandnavian AirTech i Borlänge (som illustrasjon). Legg merke til at de påtar seg å utarbeide AMP uansett type.

På Näsinge flyplass ved Strömstad finnes Bohusflyg AB, som også påtar seg CAMO-oppdrag.

I Danmark er det iallfall et selskap som tilbyr CAMO-tjenester: Flysyn.dk. På sidene deres finner du priser for etablering og løpende tilsyn.

Det kan virke som LT er mindre fleksible når det gjelder godkjenning av vedlikeholdsprogram, og at det kan lønne seg å bruke  svensk eller dansk CAMO.

Den som tror det finnes info om CAMO på Luftfartstilsynets nettsider tar grundig feil. Det er ikke lagt ut noe stoff i hele 2010.  Her er en link til presentasjon fra et møte i 2008. Gammel FAQ på Luftfartstilsynes sider, med svar som er linket til sider som ikke finnes.

Tiden vil vise. Uansett, sett igang hvis du ikke allerede er det.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Eget fly, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s