AOPA sier nei til avgiftshopp

AOPA Norge advarer mot drastiske avgiftsøkninger i en situasjon der man er bekymret for nedgangen i GA-flygningen i Norge, og stiller i sin høringsuttalelse spørsmål ved beregningsgrunnlaget for de foreslåtte endringene i gebyrregulativet:
  • Forslaget tar sikte på å oppnå full kostnadsdekning.  Det er ikke medtatt at Luftfartstilsynet  i en utredning om flytting (2003) ville medføre varige merutgifter på 15 mill kr (12 % av budsjettet). Flyttingen er en distriktspolitisk beslutning, og det er urimelig at brukerne skal være med på å betale for dette. Det bør dekkes over de offentlige budsjetter.
  • Gebyrene for GA økes vesentlig mer enn det som legges til grunn ellers (2,5 %). det kan ikke uten videre antas at dette vil føre til merinntekter totalt, da flere vil mene at gebyrene er så høye at man vil slutte å fly. Det fremgår ikke noe sted hva man mener provenyet vil bli, og hva økningen totalt vil være.
  • Gebyrene  for  etablering og opprettholdelse av CAMO-rettigheter er så høye at ingen (bortsett fra  NLF) har vist interesse for ordningen.  Dette fører igjen til at flyeiere må søke seg til Sverige eller Danmark for å få sine fly gransket. Det hjelper ikke å øke gebyrene når antallet er null. Resultatet blir fortsatt null. Utformingen av gebyrene  medfører at man omtrent ikke har nasjonalt tilbud, og iallfall ingen konkurranse.  Det kan da ikke være meningen.
  • Hvis man er bekymret over over nedgangen til GA-flyvning i Norge, er det neppe veien å gå med drastiske avgiftsøkninger.

Her kan du lese AOPAs høringsbrev til Luftfartstilsynet.

Oversikt over 1. gangs og årlige gebyrer og ander utgifter for PPL-pilot og fly (under 2000 kg).

PPL 1.gangs
Årlig
utstedelse 3020 1000
legesjekk 1910 1910
kontrollant 1500 1500
medlemskap flyklubb 1500 1500
SUM pilot 7930
5910
FLY
Registrering 3760
Luftdyktighetsbevis 4 920
ARC 2380
CAMO
10 000
– 40 000
5000?
SUM fly 18 680
– 58 680
7380
Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Myndighetskontakt, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s