Enstemmig kommunestyre vil bevare Frya

Kommunestyret i Ringebu har vedtatt å sette ned ei arbeidsgruppe for å utrede mulighetene  for kommersielt bruk av nedleggingstruede Frya flyplass, melder lokalavisa Dølen.

AOPA Norge har vært engasjert i forberedelsen av saken, og i et notat til ordføreren legger AOPAs styremedlem Paul Davidsen vekt på både flyplassens strategiske betydning og forpliktelsen om langsiktighet som følge av at plassen er finansiert av tippemidler.

I forkant av kommunestyrets vedtak hadde også lokale flyvere orientert kommunestyret om verdien av å bevare flyplassen, og hvilke muligheter som fins ved å utvikle og utbedre Frya flyplass.

– Vi er lettet over at vertskapskommunen til Frya flyplass ser mulighetene i stedet for begrensingene en slik flyplass kan ha både for regionen og hele dalen i framtida. Som region er det viktig å ta vare på det etablerte og særegne som en flyplass er. Flymiljøet rundt flyplassen, og vi som er flyvere av yrke, er selvsagt innstilt på å delta i denne prosessen som kommunen nå har satt i gang, sier yrkesflyver og medlem av Gudbrandsdal Flyklubb, Lars Eggen, til Dølen.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Myndighetskontakt, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Ett svar til Enstemmig kommunestyre vil bevare Frya

  1. Tilbaketråkk: AOPA med i nettverk for Frya « AOPA Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s