GA-plattingen på Rygge må åpnes for bruk

RYGGE: I dag oppbevares det bagasjetraller på GA-plattingen.

AOPA ber Samferdsels-departementet instruere Rygge Sivile Lufthavn om å åpne GA-plattingen på Rygge, og at det monteres lås som gir tilgang med MM-kort.

– Dette er enkle tiltak som antagelig kan gjennomføres i løpet av av en måned, for en sum av NOK 50.000. Formodentlig er det enda penger igjen fra «Fornebu-potten». Det bør settes en frist for dette, skriver AOPA Norge i et brev til departementet.

AOPA mener at Rygge Sivile Lufthavn har et ansvar for å oppfylle konsesjonen, og at man ikke etter eget forgodtbefinnende kan gjøre det som faller en inn, eller som i dette tilfelle, ikke gjøre noe i det hele tatt. Det er 13 år siden Forvaret lovet å løse dette.

– Man har klart det på en utmerket måte på Sandefjord-Torp, med nær dobbelt så stor trafikk totalt, og det skulle bare mangle at man ikke også skulle klare det på den andre siden av fjorden.Vi forutsetter at det nå handles, og at saken ikke sendes ut på en ny ørkenvandring, skriver AOPA i brevet til departementet, der det også påpekes at Fylkesmannen i Østfold gjennom en innsigelse forsøker å sabotere hele konsesjonsvedtaket..

AOPA Norge har tidligere klaget Rygge Sivile Lufthavn til Samferdselsdepartementet for brudd på konsesjonsvilkårene. Sivilombudsmannen er nå også involvert i saken.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Myndighetskontakt, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s