Nå kan du fly til Moss

GA-fly er nå velkommen på Rygge, og avgiftene er satt kraftig ned. Dette skjer etter påtrykk fra AOPA over flere år, der saken ble klaget helt til Sivilombudsmannen.

Selv om Rygge Sivile Lufthavn i utgangspunktet ikke ønsket GA-trafikk velkommen, har Luftforsvaret som konsesjonshaver nå tatt konsekvensen av hva det vil si å drive en landingsplass til offentlig bruk.

Følgende midlertidige tiltak blir iverksatt:

  1. Et parkeringsområde med plass til fem fly kan brukes til korte opphold for å ta en pause eller bytte pilot uten at det påløper kostnader.
  2. Ønsker man å forlate flyet, må pilot og passasjerer hentes ved flyet og bli kjørt til terminalbygget. Det vil koste 500 kroner. På grunn av begrenset kapasitet vil det bli etablert fire to-timersperioder daglig for denne typen transport. Informasjon om dette blir publisert på flyplassens hjemmeside.
  3. Parkering utover ett døgn vil følge takstregulativet.

Les brevet fra Luftforsvaret.

– AOPA Norge støtter de foreslåtte tiltakene for sesongen 2011 og betrakter det som et skritt i riktig retning. Men det må arbeides videre med mer permanente ordninger, sier AOPA-president Torkel Hasle.

I et brev til Samferdselsdepartementet påpeker han at avgiftene på Rygge nå bringes ned på et mer moderat nivå, spesielt for opphold under ett døgn. Men det er mye å gå på: et fly med MTOW under 2000 kg nå vil betale NOK 940 på Rygge. Tilsvarende opphold på Roskilde (EKRK), som er Københavns nummer to-flyplass, ville det koste NOK 148. Det er 1/6 av Rygges nivå. For opphold over ett døgn blir forskjellene dramatiske.

– Dette er på ingen måte en aksept for at Moss Lufthavn Rygge nå oppfyller konsesjonsvilkårene.  Det innføres slot-tider for GA, utelukkende begrunnet i kapasiteten til handlingsselskapet og en uhensiktsmessig arrondering av CSRA, skiver Hasle, som miner om BSL E der det slås fast at landingsplasser til offentlig bruk kan benyttes av enhver innenfor kunngjort åpningstid uten særskilt tillatelse fra konsesjonshaver.

AOPA har vedtektsfestet å beskytte og å fremme private flyeieres og piloters interesse på alle lovlige måter. Les mer om hvem vi er!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Myndighetskontakt, Nyheter. Bokmerk permalenken.

2 svar til Nå kan du fly til Moss

  1. Tilbaketråkk: Løftebrudd og regelbrudd på Rygge « AOPA Norge

  2. Tilbaketråkk: – Haster med permanent GA-løsning på Rygge « AOPA Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s