– Haster med permanent GA-løsning på Rygge

ENRY

Arbeidet med å finne permanente løsninger for GA-parkering på Rygger er i gang. Det er allerede nå klart at Rygge vil stoppe praksisen med å kreve parkeringsavgift utenfor terminalområdet.

7. september deltok AOPA-president Torkel Hasle og visepresident Paul Davidsen på et møte i Samferdselsdepartementet sammen med representanter for Luftoperativt Inspektorat (som er konsesjonshaver på Rygge) og Norges Luftsportsforbund (NLF).

– Jeg innledet med å si at avgifter på Rygge for GA forsatt er altfor høye, og at det haster med å få på plass permanente løsninger når «sommer-ordningen» med parkering på de-ice oppphører i løpet av oktober, sier Hasle, og minner om forpliktelsene som ligger i BSL E 1-1 når man har konsesjon for en lufthavn for almen bruk.

Tre konkrete tiltak kom ut av dette møtet:

  • Luftoperativt Inspektorat vil ta opp med kommunen om man kan ta i bruk GA-plattingen for parkering av inntil 5 GA-fly. Hvis Rygge Sivile Lufthavn har bruk for området der GA-plattingen ligger til parkering, må de dekke kostnadene ved flytting av plattingen. Det er da snakk om å forskyve den vestover.
  • Parkering på GA-plattingen vil ikke utløse parkeringsavgift, men det blir fortsatt geleiding ut/inn til terminal.
  • Samferdselsdepartementet vil sammen med Luftoperativt Inspektorat ta kontakt med Rygge kommune og Fylkesmannen i Østfold for å få fart på reguleringsprosessen.
Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Myndighetskontakt, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s