Luftfartstilsynet feiger ut – vil ikke svare om Rygge

Klikk på bildet for større versjon.
Kilde: Norge i bilder

Et møte om Moss Lufthavn Rygge  (MLR) berammet til 16.mars 2012 ble avlyst av Samferdselsdepartementet,  angivelig pga. andre og viktigere saker.

Noen dager før møtet ble det sendt et brev til Luftfartstilsynet (LT), se kopi i pdf: Brev-LT-2012-3-12.

Brevet tar for seg hvordan Rygge behandler GA, sett i forhold til klare signaler LT selv har gitt til  Gardermoen i 2004. Etter vel en måneds betenkningstid velger LT å ikke svare på de forhold som er berørt, men oversende brevet til  SD, etter å ha konferert med fagdirektør Morten Foss, som selv innrømmer at han ikke har greie på operative forhold ved flyplasser, han har bakgrunn som jurist.

Å påstå at ringen er sluttet, blir nokså feil, det er vel mer snakk om å bite seg selv i halen….

I skrivende stund, en måned etter at møtet ble avlyst, er det ennå ikke fastsatt ny dato. Det er snart 8 år siden MLR fikk konsesjon for landingsplass til offentlig bruk. AOPA startet saken for tre år siden (det tok et halvt år å få avtalt et møte med Rygge Silvile Lufthavn AS, som ikke resulterte i noe som helst, bortsett fra en regning for landing og parkering på kr 3 500).

Et tema som skulle vært oppe på møtet den 16. mars var Fylkesmannen i Østfolds (FMØ) innsigelse mot regulering av sørsiden av flyplassen til GA-formål. Forsvarsbygg fremmet i 2008 en reguleringsplan, men denne ble stoppet av FMØ, feilaktig ved å bruke plan- og bygningslovens bestemmelser om innsigelse. Det er ikke anledning til å bruke dette instituttet når tiltaket er vedtatt av overordnet myndighet, i dette tilfelle Bondevik II-regjeringen (hvor fylkesmann Anne Enger var medlem). Som om ikke dette var nok;  konsesjonen innbærer at alle reguleringsmessige og miljømessige virkinger er utredet, veiet og akseptert. Det nytter altså ikke ikke med en omkamp.  Dette har SD til alt overmål meddelt FMØ i brev i januar.

AOPA sendte derfor brev til FMØ med anmodning om at innsigelsen ble trukket, se pdf Brev-FMØ-innsigelse. Men det hjalp ikke, saksbhandlereren står på sitt, velger å ignorere alle argumenter og fakta, og «hakker i samme hølet». Historieløst og kunnskapsløst!

Nå er det på tide å bli hardere i klypa!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Myndighetskontakt og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s