Det nytter: Gebyrforskrift for 2012 endelig vedtatt

Samferdselsdepartementet vedtok 5. juni 2012 ny forskrift om gebyr til Luftfartstilsynet. Forskriften gjelder fra 7. juni 2012 og erstatter gebyrforskriften av 18. februar 2011 nr. 185. Link

I hovedsak innebærer forskriften at gebyrsatsene er økt med om lag 2,5%. Når utkast til forskrift var på høring i perioden november 2011 – januar 2012, var det foreslåtte en del betydelige økninger i gebyrsatsene. De foreslåtte økningene er ikke inntatt i den endelige forskriften.

Vi oppfatter at våre argumenter er blitt hørt av Departementet, bl. a. ved å dokumentere at veksten i gebyrene  de senere år langt oversteg prisstigningen.  AOPA pekte også på at man ikke forlange 100% kostnadsdekning når kvaliteten på tjenestene er langt under 100%.

De nye satsene gjelder fra 7. juni. Vi har stilt spørsmål til Tilsynet om de gis tilbakevirkende kraft, men Tilsynet har valgt å overse vårt spørsmål.  Vi gjentar spørsmålet til vi får svar.

Oppdatering: LT viser til forskriftens §5, og mener at det er hjemmel for å fastsette årsgebyr med tilbakevirkende kraft. Hvorvidt dette er i strid med Grunnlovens §97, velger LT å hoppe bukk over.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Eget fly, Myndighetskontakt, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s