Vellykket årsmøte på Torp

AOPA Norge avholdt et godt besøkt årsmøte på Torp lørdag 13. april. Det var ca. 20 medlemmer som møtte, flere kom med fly. Lufthavnen hadde innvilget fritak for parkeringsavgiften, slik at det ble kun startavgift å betale.

Sjefsflygelder Svein Helge Elisassne (t.h) Foto: Torgrim Fredsagsvik

Sjefsflygeleder Svein Helge Eliassen (t.h)
Foto: Torgrim Fredsagsvik

Arrangementet startet med et besøk i TWR, hvor sjefsflyveleder Svein Helge Eliassen tok imot. Utsikten fra tårnkabinen er fantastisk. Det vanket godord fra sjefsflygelederen når det gjaldt GA-pilotenes oppførsel, få problemer med avvikling av GA og skoling sammen med rutetrafikk. Torp er i kraftig vekst, og det kan komme på tale med visse begrensninger.

Deretter beveget forsamlingen seg til Pilot flyskole, som holder til i moderne lokaler ved GA-parkering, med flott utsikt til oppstillingsplass og rullebane. Årsmøtet og valg ble greit avviklet, uten overraskeler. Se egen møteprotokoll.

Så presenterte sjefsflyveleder Elisassen problematikken rundt Jarlsberg, som en ukontrollert plass innenfor Torp kontrollsone, ofte med flere fly i landingsrunden. Man hadde funnet frem til en grei løsning med telefonkontakt før Takeoff, og trafikken fra Jarlsberg var håndterbar, og virksomheten på Jarlsberg var ikke i veien for inn- og utflyginger til og fra Torp.

Skolesjef Knut Einar Næss

Etter dette ga skolesjef Knut Einar Næss en presentasjon av Pilot Flyskole, som tilbyr integrert utdanning til trafikkflyver (frozen ATPL), hvor mange kun nne går rett over i jobb i et flyselskap. etterspørselen etter plioter er god. Det er også mulighet for modulær utdanning, f. eks. til instrumentbevis.

IMG_1424

President Torkel Hasle

Avslutningsvis ga president Torkel Hasle et crashkurs i eletronisk flyplanlegging, med vekt på webbasert flghtplanning og filing. Se hans presentasjon her: Flightplanning-AOPA

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Fly-in, IFR, iPad, Nyheter, Planlegging. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s