Nye IFR-rettigheter kommer i 2014

EASA har vedtatt å innføre  endringer i EASA FCL , som vil gjøre instrumentkvalifikasjoner mye mer tilgjengelig for europeiske GA piloter .
Det er fire store forbedringer :

  • Instrumentopplæring vil være basert , i stor grad , på pilotens kompetanse i stedet for bare på  antall timer . Dette vil tillate IR-opplæring  å ta hensyn til tidligere erfaring , før trening , evner og tempoet i læringen, heller enn å tvinge piloten gjennom et «one-size -fits -all» opplegg.
  • Det vil være en lavere kvalifisering , den nye Enroute IR ( EIR ) , som også vil fungere som et modulær skritt til full IR
  • Teoretisk kunnskap vil bli redusert 40-50 % ved å eliminere læringsmål som ikke er direkte relatert til de inkrementelle privilegier for å drive ikke- komplekse luftfartøyer under IFR
  • Erfarne innehavere av ICAO rettigheter vil være i stand til å konvertere til EASA IR ved å ta en «Skills Test» og muntlig eksamen i relevant teoretisk kunnskap . Fristen for å foreta denne konverteringen er utvidet til april 2015.

Det nye regelverket er forventet å bli lov i begynnelsen av 2014 , med kurs og eksamener tilgjengelig senere det året, slik de er utviklet av skoler og godkjent av nasjonale myndigheter .

I tillegg omfatter endringene  praktiske regler om instrumentkvalifisering for seilflypiloter. EASA har også valgt å beholde kravet til engelske språkferdigheter

Saken går nå videre til EU-parlamentet, som enten kan vedta eller forkaste vedtaket, men ikke gjøre endringer.  De forventes å behandle saken våren 2014. Deretter skal reglene vedtas av det enkelte medlemsland, og den runden bør gå raskt, selv om det er andledning til å forsinke prosessen opptil to år.

Kan vi regne med at Luftfartstilsynet har dette klart før sommeren 2014?

Les mer her:  PPLIR.ORG GA_IR_v1.4-1

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i IFR, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s