Lover enklere GA-regelverk

EASA_logoDet europeiske flysikkerhetsbyrået EASA vil snu hver stein for å gjøre regelverket for allmennflygere enklere, melder Flynytt. På Aero 2014 stilte EASA mannsterke opp med brede smil for å nå ut med budskapet om at de vil sørge for enklere, lettere og bedre regelverk for allmennflyging.

– Vi er her med femten personer, ikke bare for å informere markedet, men aller mest for å lytte, forteller kommunikasjonssjef Ilias Maragakis i EASA til Flynytt.

Ved siden av slagordet ”Simpler, lighter and better rules for General Aviation” snakker EASA om deres nye tilnærming til regelverksarbeid: Tidligere har EASA konsentrert seg om regelverk for kommersiell luftfart i første rekke for så å nedskalere det til allmennflyging etterpå. Dette kan ha bidratt til at regelverket har blitt for lite GA-vennlig. Heretter vil EASA lage GA-regelverk fra bunnen av, gjennom separate prosesser.

Europe Air Sports (EAS), som Norges Luftsportforbund (NLF) er tilsluttet, og IAOPA Europe har jobbet iherdig for å påvirke denne regelverksutviklingen. Les mer i Flynytt!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Myndighetskontakt, Nyheter, Sikkerhet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s