Nye sosiale nettverk for piloter

Norske piloter har tatt i bruk Facebook for å dele sin lidenskap og sine erfaringer gjennom grupper som organisasjoner, flyklubber, komitéer og ildsjeler har opprettet. Men nå kommer det nye sosiale nettverk bare for piloter.

ShareAviation er rett og slett Facebook for piloter, med en funksjonalitet for er velkjent for alle som allerede er familiære med verdens største sosiale nettverk. Grunnleggerne er pilot-kjendiser med egne kanaler på YouTube, som for eksempel MrAviation101ATXAviation og PremiereAviationHD.

Ambisjonen til dette amerikanske nettstedet som har vært i funksjon siden februar, er ikke mindre enn å knytte kontakt mellom alle verdens piloter. Selv om det ikke er plagsomt mange nordmenn som deltar foreløpig, har de allerede aktive medlemmer fra flere verdensdeler.

Nettsiden til ShareAviation fungerer ikke helt optimalt på lesebrett, men en egen app for iPhone og iPad er under utvikling.

Pilotrapporter

PIREP Pro er derimot en app som allerede finnes. Den tar sikte på å bruke gleden ved å dele erfaringer i sosiale medier på en mer systematisk måte. Her kan du dele dine observasjoner om skydekkehøyde, vind, sikt, turbulens, ising og tordenvær med andre piloter. Observasjonene kan legges inn under flyging, og blir automatisk lastet opp for deling med andre pilotrer så snart telefonen eller brettet har nettforbindelse. Bak prosektet står folka bak den populære vekt- og balanseappen Aviation W&B Calculator.

PS! Artikkelforfatteren har brukernavn arnehk både på ShareAviation og PIREP Pro.

Dette innlegget ble publisert i Gadgets, iPad, Video. Bokmerk permalenken.

1 svar til Nye sosiale nettverk for piloter

  1. Tilbaketråkk: AOPA partner med «Facebook for piloter | «AOPA Norway

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..