100 år siden Nordsjøkryssingen

granI dag er det hundreårsdagen for Nordsjøkryssingen. Litt over kl 13.00 tok Tryggve Gran av fra stranden i Cruden Bay i Skottland og etter 4 timer og 10 min, kl 17:18, landet han på Maleneset, Reve i Klepp.

I dag startet Per Høyland og Håkon Fossmo fra Cruden Bay kl 13.07 i et mikrofly med kurs mot Reve, der planen er å lande på Maleneset mellom kl 17 og 18. Luftforsvaret vil også markere dagen med en Orionflyging fra Sola og ta en sving over Cruden Bay og følge Grans rute til Reve før landing på Sola. Ombord i Orion flyet er ordføreren i Klepp, Ane Mari Braut Nese og Grans sønn, Hermann.

tryggve_gran-simonsenI 1910, bare 21 år gammel, ble Tryggve Gran med på Robert Scotts Sydpol-ekspedisjon. I 1914 ble han den første som krysset Nordsjøen med fly. Under 1. verdenskrig kjempet han for England, men under 2. verdenskrig valgte han feil side. Les den fascinerende historien om en uvanlig mann i en tid preget av store oppdagelser, heltemot og teknologiske revolusjoner i Anne Hege Simonsens biografi.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s