Nytt om IFR

De nye EASA-reglene for CBM IR (Competence Based Modular Instrument Rating) ble innført i Norge før årsskiftet 2014/15. Foreløpig tilbyr ingen norske skoler denne utdanningen, du må til utlandet.

IMG_0540

Fra venstre: president Torkel Hasle og Jim Thorpe, RateOne Aviation

RateOne Aviation holder til på  Gloucestershire Airport (EGBJ) og tilbyr slik utdanning, sjefen der Jim Thorpe, besøkte AOPA Norway på årsmøtet på Jarlsberg lørdag 21.3. Han holdt en meget interessant presentasjon om temaet for tilhørerne. Presentasjonen finner du her.

Jim Thorpe har tidligere vært formann i PPL-IR, en europeisk organisasjon for PPL-piloter med IR-rating. Han var helt sentral i EASA-arbeidet med utvikling av de nye reglene, som startet allerede i 2008. Blant hans andre meritter er en tur til Brasil en Cessna 421 Golden Eagle –  via Island. Det er ikke mulig å krysse «dammen» direkte via Kanariøyene, pga. fuelmengdene. Her en lesverdig  artikkel fra en tilsvarende tur med samme type fly «across the pond».

RateOneJim brakte med seg et godt tilbud til AOPA’s medlemmer. Hvis du har planer om IR-rating, bør du virkelig ta en titt på dette. Folderen er på 8 sider, og hvis du fyller ut feltene nedenfor, sender vi den gratis.

Se ellers vår spesialside om instrumentflyging

Dette innlegget ble publisert i IFR, Medlemmer. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..